Femeni op drempel nieuwe landstitel na ruime zege op Alaves

FC Barcelona Femení heeft zondag een hele grote stap gezet richting een nieuwe landstitel. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez kende weinig moeite met Alaves: 0-6. Door deze overwinning kan uitgerekend in El Clasico de titel gepakt worden.

Lieke Martens ontbrak in de wedstrijdselectie, maar er was uiteraard nog voldoende kwaliteit aanwezig om Alaves te verslaan. Claudia Pina was er wel bij en zij opende nog voor het verstrijken van het eerste kwartier de score. Vervolgens wist Fridolina Rolfö de voorsprong na een half uur spelen te verdubbelen. Barcelona Femení had zo al een fijne marge, maar die werd voor de rust nog groter. Ingrid Syrstad Engen en Ona Baradad Rius tilden de score naar 0-4.

In de tweede helft werd er ook nog toegeslagen door de Catalaanse machine. Claudia Pina nam het goede gevoel uit het eerste bedrijf mee en voegde nog twee treffers toe aan haar totaal. Daardoor mocht zij een hattrick achter haar naam schrijven. Na 90 minuten voetbal liep FC Barcelona Femení het veld af met een 0-6 voorsprong.