Femení begint landstitel te ruiken na ruime zege op Valencia

Het begint een eentonig verhaal te worden, maar Barcelona Femení heeft opnieuw een mooie overwinning geboekt in de competitie. De ploeg van trainer Lluis Cortés rekende zondagmiddag af met Valencia: 5-0. Een nieuwe landstitel komt steeds meer in zicht.

Lieke Martens kreeg een basisplek bij de koploper van de Liga Iberdrola. Met de Nederlandse aanvalster op het veld kwam Barcelona Femení al vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Alexia Putellas. Dit bleek de opmaat naar een mooie eerste helft. In de vijfentwintigste minuut was het Caroline Graham Hansen die de voorsprong wist te verdubbelen: 2-0. Het was vervolgens niet lang wachten op een volgende treffer. Spits Asisat Oshoala maakte nog voor het verstrijken van het eerste half uur de derde Catalaanse treffer. Een paar minuten voor het rustsignaal wist Patri Guijarro ook nog de 4-0 te maken.

Het werd na rust een stuk rustiger en het leek er lang ook op dat er geen treffer meer ging vallen. Maar in de absolute slotfase wist Graham Hansen alsnog toe te slaan. Voor de Noorse was het haar tweede treffer van de middag. Zo stond er na negentig minuten voetballen een mooie 5-0 zege op het scorebord voor Barcelona Femení.