in

FC Barcelona wint 29e Copa del Rey

FC Barcelona heeft zaterdagavond voor de 29e keer de Copa del Rey weten te bemachtigen. In de finale werd met 3-1 afgerekend met Alaves, de verrassende finalist dit jaar. 

Luis Enrique kon in de finale met een vrijwel fitte selectie starten tegen Alaves. Mascherano verving de geschorste Roberto en Alacacer de geschorste Suarez. Echter was de finale na een kwartier alweer voorbij voor Mascherano. Vanwege een hoofdwond, die gehecht moest worden, ging de Argentijn naar de kant. De Catalanen, die fel werden getackeld door Alaves, kwamen pas na een half uur spelen op voorsprong in Vicente Calderón. Neymar gaf een pass op Messi en de Argentijn draaide de bal direct in de verre tegen de touwen: 1-0.

Lang konden de Catalanen niet genieten van die voorsprong, want Theo Hernandez schoot een vrije trap enkele minuten later geweldig binnen. Jasper Cillessen, die in de beker keept, was kansloos. Vlak voor rust trok Barcelona het duel toch nog naar zich toe. Eerst was het Neymar die bij de tweede paal eenvoudig de 2-1 binnen kon schieten en vervolgens was het in blessuretijd Alcacer die 3-1 binnen schoot na een geweldige pass van Messi.

Na de pauze deed Barcelona het een stuk rustiger aan en kwam Alaves ook maar weinig voor het doel van Cillessen. De Catalanen controleerden het duel en kregen uiteindelijk geen doelpunten meer tegen. Daarmee wint Barcelona voor de 29e keer de Copa del Rey en neemt Luis Enrique afscheid van Barcelona met één prijs in zijn laatste seizoen.

VIDEO | Afsluitende training voorafgaand aan Copa-finale

Samenvatting | FC Barcelona – Deportivo Alaves (3-1)