in

‘FC Barcelona wil haast maken met nieuwe rechtsback’

FC Barcelona is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe rechtsback en lijkt daarbij te zijn uitgekomen bij Arsenal voor de 21-jarige Hector Bellerin. In een interview van Sport met Jordi Mestre (vice-president FC Barcelona) gaf Mestre aan dat Bellerin de eigenschappen heeft die een Barcelona-speler nodig heeft.

Bellerin speelde tot 2011 in de jeugdacademie van Barcelona. Arsenal haalde de jonge Spanjaard daar weg en is inmiddels een vaste waarde geworden voor Arsenal. Wenger had Bellerin namelijk iets beloofd: Hij zou heel snel basisspeler worden bij Arsenal. Mestre zei dat in het interview met Sport: ”Wenger overtuigde Bellerin ervan dat het beter was om naar Arsenal te gaan. Hij zou daar meer speeltijd krijgen en hij had geen concurrentie met de beste rechtsback ter wereld, Dani Alves.”

”We hebben vaker spelers verkocht en daarna weer teruggekocht, kijk naar Fabregas, Denis Suarez, Pique en Alba. Zij hebben zich enorm ontwikkeld bij andere ploegen. Bellerin heeft net zoals deze spelers ook een Barca DNA.” Doordat Bellerin bij Arsenal een contract tot maar 2017 heeft, denkt Barcelona de jonge rechtsback voor een leuk prijsje te kunnen ophalen.

De Spaanse grootmacht is nog altijd niet tevreden over de kwaliteiten van Aleix Vidal. Luis Enrique heeft niet het vertrouwen in de verdediger. Sergi Roberto krijgt momenteel de voorkeur op de vleugel. Italiaanse clubs, waaronder Inter, hopen komende winter toe te kunnen slaan om Aleix Vidal uit Barcelona te halen. De Catalanen hopen zich na een eventueel vertrek van Vidal te kunnen versterken met Hector Bellerin.

VIDEO | Top 5 training skills FC Barcelona

Barcelona zonder Umtiti tegen Atletico