in

FC Barcelona versterkt zich opnieuw met Spaans toptalent

Pablo Torre

FC Barcelona heeft vrijdag bekend gemaakt dat de club een akkoord heeft bereikt met Racing Santander over de transfer van Pablo Torre. Het 18-jarige moet bij FC Barcelona dezelfde weg gaan bewandelen als Pedri, die met zijn 19 jaar inmiddels een vaste waarde is in de ploeg van Xavi Hernández.

De jonge Pablo Torre zal na het huidige seizoen de overstap maken naar de Catalaanse grootmacht, waar hij in eerste instantie voor FC Barcelona B zal gaan spelen. FC Barcelona betaalt 5 miljoen euro aan Racing Santander voor Pablo Torre. Met enkele variabelen kan het bedrag uiteindelijk oplopen tot 20 miljoen euro. Bij Barça tekent Torre een contract tot de zomer van 2026.

FC Barcelona was niet de enige club die interesse had in de Spanje U-19 speler. In de afgelopen weken probeerden Sevilla en Real Madrid de aanvallende middenvelder ook aan zich te binden, maar uiteindelijk koos de vrijetrappenspecialist voor FC Barcelona. Torre speelde dit seizoen 21 duels met Racing en scoorde zes keer. Daarmee is hij de topscorer van de club.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1499861249152196611
FerranTorres

Samenvatting | FC Barcelona heer en meester tegen Athletic Bilbao

Alves

Memphis bezorgt Barça belangrijke zege met strafschop