in

CryCry

FC Barcelona speelt return tegen Napoli mogelijk in Lissabon

Carles Perez FC Barcelona

Morgenavond mag FC Barcelona na drie maanden eindelijk weer aan de bak. De Catalanen hervatten de competitie met een bezoek aan RCD Mallorca, de nummer achttien van Spanje. Hoewel de bal in veel Europese landen voorzichtig weer rolt, bestaat er nog veel onduidelijkheid over het vervolg van de Champions League. Het Duitse BILD denkt in ieder geval te weten waar Barcelona de return tegen Napoli afwerkt.

Dat gebeurt niet in Camp Nou, maar in Lissabon. De UEFA zou de Portugese hoofdstad hebben aangewezen als ‘gaststad‘. Het restant van de Champions League zou daar moeten plaatsvinden. In eerste instantie gingen de geruchten de ronde dat alleen de kwart-, halve finales en finale in Lissabon gespeeld worden, maar volgens BILD worden ook de resterende achtste finalewedstrijden onder de Portugese zon gespeeld.

Ook de returns van Real Madrid-Manchester City, Bayern München-Chelsea en Juventus-Lyon zouden in dat geval plaatsvinden in Lissabon. Een hard gelag voor de ploegen die de heenwedstrijd buitenshuis afwerkten, waaronder Barcelona. De Catalanen hielden Napoli in Italië op een 1-1 gelijkspel en waren vastberaden om het ticket voor de kwartfinales in eigen huis veilig te stellen.

Napoli FC Barcelona
FC Barcelona kwam in Napels niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Groot verschil tussen thuis- en uitwedstrijden

Het is geen geheim dat Barça op eigen veld veel beter presteert dan buitenshuis. Vooral in de nationale competitie is het verschil gigantisch. De club verloor dit seizoen al vijf uitwedstrijden in La Liga. Athletic Club, Granada, Levante, Valencia en Real Madrid waren in eigen huis te sterk voor de Catalanen.

In de Champions League presteert Barça buitenshuis doorgaans beter dan in de competitie. De club won op bezoek bij Slavia Praag en Inter en speelde gelijk bij Borussia Dortmund en Napoli. Vorig seizoen bleef het elftal van toenmalig trainer Ernesto Valverde ongeslagen tot de return van de halve finale op Anfield. De nederlaag tegen Liverpool bleek wel direct catastrofale gevolgen te hebben.

De UEFA maakt op 17 juni bekend waar het restant van de Champions League afgewerkt moet worden.

Van der Gragt verlaat Barcelona Femení en keert terug naar Ajax

FC Barcelona Real Mallorca samenvatting

Eerder dit seizoen walste Barça met overtuiging over Mallorca heen