in

LoveLove

FC Barcelona reist af naar Madrid voor 1/8e finales Copa del Rey

FC Barcelona viert een treffer in de Copa del Rey

FC Barcelona verzekerde zich donderdagavond met de grootste moeite van een ticket voor de achtste finales van de Copa del Rey. De Catalanen hadden tegen UD Cornellà een verlenging nodig om het verschil te maken. Inmiddels weten Ronald Koeman en co wie de volgende tegenstander is in het bekertoernooi. Voor hen wacht geen nieuwe ontmoeting met Athletic Club, maar een bezoek aan Rayo Vallecano.

Dat wijst de loting voor de achtste finales van de Copa del Rey uit. Rayo plaatste zich afgelopen weekend ten koste van Elche voor de volgende ronde van de beker. Een knappe prestatie. Rayo komt immers uit op het tweede niveau, terwijl Elche vorig seizoen nog promotie naar La Liga afdwong. Rayo speelde twee seizoenen geleden nog op het hoogste niveau, maar degradeerde als nummer laatst naar de Segunda Division A. Daarin staat het momenteel op de vierde plaats. De achterstand op koploper Espanyol bedraagt acht punten.

De laatste keer dat FC Barcelona en Rayo Vallecano tegenover elkaar stonden, was op 9 maart 2019. In Camp Nou was FC Barcelona destijds met 3-1 te sterk. Rayo Vallecano kwam nog wel op voorsprong, maar dankzij treffers van Gerard Piqué, Lionel Messi en Luis Suárez ging de overwinning alsnog naar de thuisploeg. Ook de zege op bezoek bij de club uit Madrid kwam in dat seizoen moeilijk tot stand. Dat eindigde destijds in 2-3.

Het duel tussen Rayo Vallecano en FC Barcelona in de achtste finales van de Copa del Rey wordt overigens volgende week gespeeld. De datum en het tijdstip zijn echter nog niet bekend.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1352592271074611200?s=20

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Konrad in het bekerduel met Cornellà

Deze ploegen kan FC Barcelona loten in de 1/8e finales van de Copa del Rey

Matchday | Elche – FC Barcelona