in

Deze ploegen kan FC Barcelona loten in de 1/8e finales van de Copa del Rey

Konrad in het bekerduel met Cornellà
Ook Konrad kreeg in de zwaarbevochten overwinning op derdeklasser Cornellà speeltijd van Ronald Koeman.

Real Madrid liet zich woensdagavond te kijk zetten door derdeklasser CD Alyocano. Ook FC Barcelona had donderdagavond de grootste moeite om UD Cornellà van zich af te schudden. Dankzij twee doelpunten in de verlenging plaatsten de Catalanen zich desondanks voor de achtste finales van de Copa del Rey. Daarin kunnen zij onderstaande ploegen treffen.

FC Barcelona leek vorige week op weg naar de eerste prijs van het seizoen. Ronald Koeman en co plaatsten zich ten koste van Real Sociedad voor de finale van de Supercup. Daarin moest FC Barcelona zien af te rekenen met Athletic Club. Dankzij twee doelpunten van Antoine Griezmann stevende Barça af op de overwinning, maar een laat doelpunt van de Basken gooide roet in het eten. Barça, dat in de reguliere speeltijd al op haar tenen liep, wachtte opnieuw een verlenging. Daarin nam Athletic Club al snel de leiding. Tot overmaat van ramp kreeg Lionel Messi ook nog eens rood. De Basken trokken aan het langste eind en lieten Barça met lege handen achter.

Revanche

Datzelfde Athletic Club moest donderdagavond tot het gaatje gaan om UD Ibiza van zich af te schudden. Dankzij een heel laat doelpunt kwalificeerden de Basken zich voor de achtste finales van de Copa del Rey. Mocht de loting FC Barcelona en Athletic Club aan elkaar koppelen, wacht ons een prachtig affiche. Ook Real Sociedad verdwijnt in de koker voor de loting van de achtste finales. Andere La Liga-ploegen en mogelijke tegenstanders van Barça zijn Sevilla, Valencia, Real Betis, Villareal, Osasuna, Granada, Levante en Valladolid. Valencia was op 25 mei 2019 nog met 1-2 te sterk voor FC Barcelona in de finale van de Copa del Rey.

De loting voor de volgende ronde van de Copa del Rey heeft overigens vandaag plaats. Ook deze ploegen kunnen worden gekoppeld aan FC Barcelona:

  • Rayo Vallecano
  • Almeria
  • Girona
  • Navalcarnero
  • Alyocano

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Ilaix Moriba

Samenvatting: matig FC Barcelona komt heel goed weg bij Cornellà

FC Barcelona viert een treffer in de Copa del Rey

FC Barcelona reist af naar Madrid voor 1/8e finales Copa del Rey