in

‘FC Barcelona ondervindt flinke concurrentie in strijd om Pjanic’

Lange tijd leek Miralem Pjanic (30) de nieuwste aanwinst van FC Barcelona te worden, maar de club ondervindt inmiddels flinke concurrentie. Volgens Mundo Deportivo hebben Paris Saint-Germain en Chelsea zich ook gemeld bij Juventus.

Afgelopen weekend berichtten verschillende media dat Barcelona en Juventus al dichtbij een overeenstemming waren. De Catalanen zouden niet alleen de beschikking krijgen over Pjanic, maar ook over Mattia de Sciglio. In ruil voor de middenvelder en vleugelverdediger zou Juventus de beschikking krijgen over Nelson Semedo. Daarnaast zouden de Italianen ook nog eens 25 miljoen euro overmaken naar Barcelona.

Door de inmenging van Paris Saint-Germain en Chelsea zal die deal echter nog even op zich laten wachten. Ook de kampioen van Frankrijk aast op een ruildeal met de Oude Dame. In ruil voor Pjanic zouden de Fransen Leandro Paredes de omgekeerde weg willen laten bewandelen. Voor Pjanic ligt een vijfjarig-contract klaar in Parijs, terwijl hij in Barcelona een handtekening onder een vierjarig-contract kan zetten, weet Mundo Deportivo.

Dan is er nog Chelsea. De huidige nummer vier van Engeland versterkte haar middenveld in een eerder stadium al met Hakim Ziyech, maar is ook zeer gecharmeerd van Pjanic. De Londenaren zouden Jorginho of Emerson bij de deal willen betrekken. Mocht Juventus overstag gaan, wordt Jorginho herenigd met Maurizio Sarri, de huidige trainer van de Italiaanse recordkampioen. Sarri maakte van Jorginho één van de beste middenvelders van de Serie A. In de zomer van 2018 vertrokken ze gezamenlijk naar Chelsea.

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

Mbuyamba FC Barcelona

‘FC Barcelona dreigt talentvolle Nederlander alweer kwijt te raken’

Ronald Koeman Sampdoria

Vandaag 28 jaar geleden: Koeman bezorgt Barcelona eerste cup met de grote oren