WINWIN

FC Barcelona met 10 man te sterk voor Celta

FC Barcelona - Celta

Ronald Koeman heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In een regenachtig Vigo was FC Barcelona zelf met 10 man te sterk voor Celta de Vigo. Door opnieuw een treffer van Fati, een eigen doelpunt en Sergi Roberto was FC Barcelona met 3-0 te sterk.

Ook tegen Celta de Vigo maakte het nieuwe FC Barcelona van Ronald Koeman behoorlijk indruk. Het spel was net als tegen Villarreal snel en bij vlagen combineerden de Catalanen erg goed. Dat zorgde na 11 minuten spelen dan ook voor de 0-1 voorsprong toen Coutinho Fati bediende. Het jonge talent passeerde met één beweging de defensie en prikte eenvoudig 0-1 binnen.

Voor Barcelona zat alles mee in de eerste helft. Het combineerde eenvoudig, Celta had weinig in te brengen en zo nu en dan kregen de Catalanen een grote kans. Vlak voor rust moest FC Barcelona toch verder met 10 man. Clement Lenglet kreeg voor een armzwaai richting Denis Suarez zijn tweede gele kaart en moest met rood vertrekken.

De Uruguayaan Araujo nam zijn plek na de pauze in bij Barcelona en ook met hem kreeg Celta nauwelijks de kans om het Neto lastig te maken. Het scheelde voor Barcelona dat Olaza 5 minuten na rust de bal achter zijn eigen doelman tikte en Barcelona de ruimere 2-0 voorsprong bezorgde. Na een snelle combinatie tussen Messi, Coutinho en Roberto moest de verdediger zijn voet tegen de bal zetten en werkte hij de bal achter zijn doelman.

De ploeg van Ronald Koeman speelde het duel in de slotfase professioneel uit, al schoot Celta nog wel een bal op de lat na goed ingrijpen van Neto. In de slotfase mocht Sergi Roberto ook nog de trekker overhalen voor 0-3, nadat Messi op de doelman stuitte na een geweldige soloactie. Door de 3-0 overwinning blijft FC Barcelona ongeslagen, maar krijgt het zondag de eerste echte test voor de kiezen. Dan treft Barcelona Europa League-winnaar Sevilla.