FC Barcelona loopt uit op Atletico na eenvoudige zege op Real Mallorca

Memphis

FC Barcelona is weer de nummer twee in de Liga. De ploeg van Xavi Hernández was zondagavond met 2-1 te sterk voor Real Mallorca. Met de zege neemt Barça de tweede plaatst weer in handen en loopt het zelfs verder uit op concurrent Atletico Madrid.

Voor FC Barcelona was het zondagavond pure noodzaak om in het eigen Camp Nou te winnen. De Catalanen zouden daarmee niet alleen weer over concurrent Sevilla heengaan, ook Atletico Madrid zou door verliespunten verder achterop raken.

En dat lukte FC Barcelona, want Real Mallorca had in Camp Nou weinig in te brengen tegen een veel beter Barça. Met name Memphis liet zich in de eerste helft zien met een aantal mogelijkheden. Een diepe pass van Jordi Alba zorgde ervoor dat Memhis na een klein half uur Barcelona op 1-0 zette.
De Nederlander schoot in de korte hoek zijn ploeg op voorsprong, waardoor de thuisploeg een stuk vrijer kon voetballen.

Pas na de pauze verdubbelde FC Barcelona de zege, toen Busquets een afvallende bal opving en in de verre hoek voor de 2-0 zorgde. Een derde doelpunt werd een kwartier voor tijd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase ging Real Mallorca hoger druk zetten en kwam het dichter bij het doel van de Catalanen. Het resulteerde tien minuten voor tijd voor de 2-1 van Raillo. De bezoekers konden de druk echter niet volhouden en werden in de slotfase dan ook niet echt gevaarlijk meer.

Barcelona herovert door de 2-1 zege de tweede plaats in de Liga, dat nu een voorsprong van twee punten heeft op Sevilla. Atletico Madrid heeft inmiddels een achterstand van vijf punten.