in

FC Barcelona komende drie seizoenen in haute couture naar wedstrijden

FC Barcelona heeft dinsdag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben bereikt met het exclusieve Amerikaanse modemerk Thom Browne, dat een wereldwijde sponsor van de club en de officiële leverancier van de op maat gemaakte en formele kledinguniformen van het team zal worden.

De komende drie seizoenen zal de selectie van FC Barcelona in de kleding van Thom Browne te zien zijn. Modeontwerper Thom Browne wordt algemeen erkend voor het uitdagen en moderniseren van het hedendaagse uniform: het pak. Door traditionele verhoudingen in vraag te stellen, brengen de ontwerpen van Browne consequent een echte Amerikaanse gevoeligheid voort, die is gebaseerd op hoogstaand vakmanschap en nauwkeurige afstemming. Barcelona droeg de afgelopen jaren Replay.

Thom Browne,FC Barcelona's new Formal Wear sponsor.

In 2001 begon Browne zijn bedrijf met vijf pakken in een kleine “op afspraak” -winkel in West Village in New York City en breidde in de jaren daarna zijn bedrijf uit met volledige confectiekleding en accessoirecollecties voor dames en heren. Het merk is in 300 winkels over de hele wereld verkrijgbaar en heeft bovendien 31 eigen winkels. De selectie van de Amerikaanse basketbalclub Cleveland Cavaliers dragen onder andere ook Thom Browne.

‘Thiago ziet terugkeer naar Barcelona wel zitten’

FC Barcelona laat talentvolle spits ervaring opdoen in LaLiga