in

FC Barcelona haalt transfervrije Ruiz-Atil terug naar Spanje

Camp Nou | BarçaSource.nl

FC Barcelona heeft de 18-jarige Kays Ruiz-Atil teruggehaald naar het Camp Nou. De Franse middenvelder speelde al eerder voor FC Barcelona. In 2009 kwam hij namelijk over van Olympique Lyon, waarna hij vervolgens zes jaar lang onderdeel uitmaakte van La Masía. Vervolgens verliet Ruiz-Atil in 2015 FC Barcelona voor Paris Saint-Germain. Deze club verlaat hij nu transfervrij voor een terugkeer in het Camp Nou.

Het betekent dat trainer Ronald Koeman een extra keuze erbij krijgt op het middenveld. Ruiz-Atil, die destijds binnen FC Barcelona werd beschouwd als een toptalent, speelt voornamelijk als centrale of aanvallende middenvelder, al kan de Fransman ook als linksbuiten fungeren.

Ruiz-Atil maakte dit seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van Paris Saint-Germain. De 18-jarige geraakte tot zeven competitiewedstrijden in de Ligue 1. Of hij een vast lid wordt van de A-selectie van FC Barcelona is nog niet bekend. De Fransman zal in de voorbereiding in ieder geval zijn kans krijgen van trainer Ronald Koeman.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1410238039746650112?s=20
Frenkie de Jong kopt raak tegen Real Sociedad

Frenkie de Jong verkozen tot Speler van het Seizoen 2020-2021

FC Barcelona laat Trincão op huurbasis vertrekken naar de Wolves