in

FC Barcelona boycot Marca-gala vanwege omstreden Liga-voorzitter

FC Barcelona heeft maandag het bekende gala van de Spaanse sportkrant Marca geboycot. De sportkrant reikt ieder jaar de prijzen uit voor de topscorer, beste doelman, beste coach en meest waardevolle speler. Echter was er maandag niemand van FC Barcelona aanwezig bij het gala.

De club ligt namelijk al tijden in de clinch met de voorzitter van de Liga, Javier Tebas. Vanwege de incidenten met het transferverbod en de boetes die de club krijgt voor de onafhankelijkheidsvlaggen heeft Barcelona het vertrouwen een tijd geleden in de Tebas opgezegd.

De leiding van Barcelona was maandag op de hoogte dat Tebas bij het gala aanwezig zou zijn en daar de prijs zou krijgen voor zijn werk tegen geweld op de Spaanse voetbalvelden. Voor FC Barcelona een reden om niemand naar het gala te sturen.

Tebas liet tijdens het gala echter weten geen problemen te hebben met de club. ”Ik heb geen problemen met de club”, liet de voorzitter weten. ”Barcelona is een club die goed werk levert en tegen geweld is op het voetbalveld. Voor mij zijn de zaken gesloten, maar soms zijn er misverstanden.”

Marca wilde tegenover Ondo Cero benadrukken geen problemen met de club te hebben. ”We hebben een goede relatie met de club. Ik snap dat de club vanavond niet komt”, aldus directeur Juan Ignacio Gallardo. ”Ik heb vanmorgen nog met de club gesproken. We hebben een goede relatie.”

Barcelona in beroep tegen bizarre gele kaart Messi

Barcelona start in december onderhandelingen met Messi over nieuw contract