in ,

‘Barcelona bereidt grote revolutie voor in selectie’

FC Barcelona kende tot nu toe een zeer slechte maand april. De Catalanen verloren in de competitie van Malaga en lijken daarmee de titel uit het hoofd te kunnen zetten. Ook in Champions League ging het deze week alles behalve goed tegen Juventus. En ook intern zou het bij Barcelona inmiddels niet allemaal soepel meer lopen.

De selectie zou volgens de Spaanse media woensdag een gesprek hebben gehad met de technische staf over de huidige situatie. De critici spraken na een teleurstellende week over een matige selectie, waarin enkele spelers absoluut niet thuis horen.

Voor de Catalanen een reden om komende zomer flink uit te pakken. De Spaanse sportkrant Sport weet te melden dat de club een grote revolutie in gedachten heeft. Er zullen minder aankopen gedaan worden, echter zijn deze spelers wel duurder met meer kwaliteiten. Volgens de krant is er een inmiddels een studie gedaan en liggen een aantal grote namen op tafel.

Onder andere Coutinho, Verratti en Dybala worden genoemd in die lijst. Echter lijkt Dybala inmiddels uitgesloten. De aanvaller van Juventus heeft deze week zijn contract verlengd. Bovendien gaat de club meer vertrouwen geven aan jeugdspelers. Zo hoopt de club op middenvelder Aleña en keert Sergi Samper mogelijk terug. Daarnaast wil de club Gerard Deulofeu terughalen naar Barcelona. Spelers als Mathieu, Gomes, Arda en Denis zouden volgens de krant plaats moeten gaan maken voor de nieuwe garde.

 

Hernandez Hernandez

Hernández Hernández fluit EL Clásico

Mascherano niet inzetbaar tegen Real Sociedad