in

Enrique: “We hebben geflatteerd gewonnen”

Afgelopen zaterdag won Barcelona met 5-0 uit bij Sporting Gijon, waar coach Enrique natuurlijk zeer tevreden mee was. Hij vond daarentegen wel dat de Catalaanse club het niet verdiende om zo dik te winnen. 

“Als je kijkt naar het eindresultaat dan lijkt het op een makkelijke wedstrijd, maar dat was zeker niet het geval. Tot de rode kaart van Lora kon de wedstrijd nog onze kant op, maar ook de kant van Sporting”, zei de coach, die oorspronkelijk uit Gijon komt en dus ’thuis’ kwam.

“Het is altijd lastig om uit te winnen, maar tegen Sporting is het nog moeilijker. Zij leggen zoveel intensiteit in de wedstrijd, vooral in de tweede helft. In de eerste helft kwamen wij nog wel aan voetballen toe en konden we ook nog twee keer scoren, maar in de tweede helft konden we niks meer. Zij hadden veel balbezit tot de rode kaart.”

Hoewel Barcelona niet goed voetbalde was Enrique wel blij met zijn spelers: “Ze luisterden goed naar wat wij van tevoren hadden gezegd. Teams zoals Sporting trekken zich vaak terug en het is dan moeilijk om iets vanuit het midden te creëren. Het is dan makkelijker om via de zijkanten te voetballen. Dat hebben de spelers zeker goed gedaan, wat ook aan de score is te zien.”

De oud-voetballer van Barça had ook nog een lofzang voor zijn rechtsback, Sergi Roberto. “Op dit moment is er op de hele wereld geen betere rechtsback dan Sergi”, aldus een tevreden Luis Enrique. ”Hij is zo goed geworden. Ik kijk heel veel wedstrijden, maar er is echt niemand beter dan Sergi. Het is nog extra knap dat hij van oorsprong niet rechtsback is, want hij is eigenlijk een middenvelder. Daardoor kan hij goed passen, maar hij is ook goed in het uitschakelen van zijn tegenstander.”

Vleugelverdediger Barcelona in vorm: ”Ik raak gewend aan de positie”

Samenvatting | Sporting Gijón – FC Barcelona (0-5)