in

Enrique verklaart vertrek: ”Ik heb rust nodig”

Luis Enrique

Geheel tegen de verwachting in maakte Luis Enrique woensdagavond, na de gewonnen wedstrijd tegen Sporting Gijón, bekend zijn contract bij Barcelona niet te zullen verlengen. De oefenmeester deed dat tijdens de persconferentie.

”Het was een moeilijk, zeer moeilijke beslissing voor mij”, zei Enrique na afloop van het duel tegen de aanwezige journalisten. ”De tijd is gekomen en de reden is misschien wel de wijze waarop ik dit beroep uitvoer, zeer intens en met zeer weinig uren rust. Dat is de hoofdreden waarom ik deze beslissing heb genomen.”

Enrique gaf ook meer details over de gesprekken die hij met de club gevoerd heeft. ”In de voorbereiding heb ik met de club gesproken over een contractverlenging”, zei Enrique tot slot over zijn vertrek. ”Ik heb toen verteld dat ik misschien niet wilde verlengen. De club liet toen weten dat ijk er over moest denken. En nu heb ik mijn keuze gemaakt.”

Inmiddels duiken de eerste namen op die als kandidaat worden gezien bij Barcelona als opvolger. Onder meer Ronald Koeman, Frank de Boer, Jorge Sampaoli en de huidige assistent Unzue worden genoemd.

Luis Enrique kondigt vertrek bij Barcelona aan

Samenvatting | FC Barcelona – Sporting Gijón (6-1)