in

AngryAngry WINWIN

El Clásico in Madrid onder leiding van Spaanse topscheidsrechter

Mateu Lahoz clasico

Komend weekend staat de speelronde in Spanje volledig in het teken van El Clásico. FC Barcelona, dat dinsdagavond eerst hoopt af te rekenen met Napoli, verdedigt in Madrid een voorsprong van twee punten. Mateu Lahoz uit Valencia is zondag de scheidsrechter bij de topper in La Liga.

Dat maakte de RFEF maandagochtend bekend. Het wordt Lahoz zijn vijfde Clásico. Hij floot in 2012 de return van de Supercup, die met 2-1 werd gewonnen door Real Madrid. Een kleine twee jaar later had hij de leiding in de bekerfinale. Ook die wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Madrilenen. Lahoz was op 22 maart 2015 de scheidsrechter bij de onderlinge confrontatie, waarin FC Barcelona met 2-1 zegevierde. Zijn laatste Clásico floot Lahoz vorig jaar. Op 6 februari eindigde de heenwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey in 1-1.

José González González is zondag de VAR bij de Clásico. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Mocht Barcelona als winnaar uit de strijd komen, breidt ze haar voorsprong op Real Madrid uit naar vijf punten.

https://twitter.com/rfef/status/1231914113124663296?s=20

Achter de schermen | Braithwaite’s debuut bij FC Barcelona

Frenkie interview

Frenkie de Jong: ‘Ik vertel Messi niet hoe hij moet spelen’