in ,

El Clasico gaat de wereld over: 185 landen en ruim 70 camera’s

El Clasico is na de grote landentoernooien misschien wel het grootste voetbalevenement in Europa. Een wedstrijd waar de volledige voetbalwereld naar uitkijkt. En nu het duel tussen Real Madrid en FC Barcelona misschien wel de beslissing brengt in de Liga zijn de getallen vooral indrukwekkend te noemen.

Zo wordt de clasico zondag in ruim 185 landen uitgezonden en heeft het een potentieel om ruim 650 miljoen kijkers te trekken. Met ruim 40 camera’s zal het duel door ruim vijftig productiebedrijven in 4K uitgezonden worden. Daarnaast zijn er ook 38 camera’s die verantwoordelijk zijn voor de 360 graden herhalingen van Intel.

Uiteindelijk zullen er ruim 600 mediabedrijven aanwezig zijn in en rondom Santiago Bernabéu. Meer dan 200 journalisten staan klaar om de wedstrijd te verslaan. Tot slot zal El Clasico een grote rol gaan betekenen op social media zondagavond. Twitter maakte speciaal voor het duel een Clasico-emoji pack en de hashtag #ElClasico kan bovendien meer dan 1 miljard vertoningen overschrijden.

Barcelona’s trip naar Madrid

Messi scoort fantastische 1-1 voor Barcelona