in

‘Eerste zomerse topaankoop FC Barcelona aanstaande’

Raphinha

Raphinha lijkt vlak voordat FC Barcelona vertrekt naar de Verenigde Staten de eerste zomerse aanwinst te worden voor de Catalanen. Volgens verschillende Spaanse media, en uiteraard Fabrizio Romano, heeft FC Barcelona een akkoord bereikt met Leeds United over de transfer van de Braziliaanse aanvaller.

De Catalanen zijn al geruime tijd bezig om Raphinha (25) over te nemen van Leeds United. Volgens Romano zijn beide clubs tot een akkoord gekomen met een bedrag van 58 miljoen euro, dat door variabelen op kan lopen tot 67 miljoen euro. De vleugelaanvaller zou zelf al enige tijd akkoord zijn met FC Barcelona. De verwachting is dat Braziliaan later deze week tot de zomer van 2027 gaat tekenen bij de club.

Raphinha zou na Andreas Christensen en Franck Kessié de derde aanwinst van de zomer worden. Christensen en Kessié kwamen eerder deze zomer echter transfervrij van Chelsea en AC Milan over. De kans is groot dat Raphinha vrijdag met FC Barcelona op het vliegtuig stapt naar de Verenigde Staten, waar de Catalanen de voorbereiding op het nieuwe seizoen starten.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1546935928777850882

FC Barcelona hoopt in de komende uren ook nog te kunnen melden dat Ousmane Dembélé een nieuw contract heeft getekend bij de club. De Fransman trainde vanavond al met de selectie mee. Verder hoopt FC Barcelona deze zomer Jules Koundé nog los te kunnen weken van Sevilla en Robert Lewandowski over te kunnen nemen van Bayern München.

‘Busquets benaderd door teams uit MLS; Xavi wil door met middenvelder’

Teleurstellend gelijkspel in eerste oefenwedstrijd tegen UE Olot