Drie doelpunten Messi helpen Barcelona aan vijfentwintigste landstitel

FC Barcelona heeft zondag voor de vijfentwintigste keer de landstitel veroverd. De Catalanen hadden in  Estadio  Riazor genoeg aan één punt om de titel veilig te stellen.  Deportivo La Coruña zou  bij een gelijkspel al degraderen naar de Segunda Division.  En dat gebeurde, want Barcelona  won met 4-2.

FC Barcelona heeft voor de vijfentwintigste keer de landstitel van Spanje veilig gesteld.  De Catalanen hadden in de eerste helft tegen Deportivo geen kind aan de thuisploeg.  Coutinho bracht Barcelona dan ook al snel op voorsprong. De Braziliaan werkte de bal na zes minuten al in de verre hoek en zette Barcelona  op een 1-0 voorsprong.

Pas vlak voor rust liep Barcelona verder uit. Een goede voorzet van Luis Suarez kon bij de tweede helft binnen gewerkt worden door Lionel Messi. Twee minuten voor rust kwam Deportivo echter nog verrassend terug op 1-2 door Lucas Pérez.

Na de pauze namen de mannen van Ernesto Valverde gas terug en kwam Deportivo terug in de wedstrijd via Colak. Hij schoot van dichtbij de 2-2 eenvoudig achter Ter Stegen. Deportivo probeerde daarna nog wat van de wedstrijd te maken, maar had ook al veel krachten verspeeld.

In de laatste tien minuten van het duel was het Lionel Messi die Barcelona bij de hand nam. De Argentijn zorgde er persoonlijk voor dat Barcelona uiteindelijk met 4-2 won. De 2-3 was een geweldig uitgespeelde aanval tussen Luis Suarez en Lionel Messi.  De superster van Barcelona werkte de bal pas op de achterlijn in het doel. Uiteindelijk werd het door een goede dribbel van Messi ook nog 2-4 en maakte hij zijn 45e hattrick  in zijn carrière.   De vijfentwintigste titel is daarmee een feit voor Barcelona.  Deportivo La Coruña degradeert daardoor uit de Liga.