in

Dortmund haalt La Masia-parel weg bij FC Barcelona

FC Barcelona moet een behoorlijke tegenvaller zien te verwerken. De Catalanen raken opnieuw een groot talent uit La Masia kwijt. De Catalanen raken namelijk toptalent Sergio Gómez kwijt in de komende dagen.  Het Duitse Borussia Dortmund gaat de afkoopsom van slechts drie miljoen euro betalen voor  het grote talent van de jeugdopleiding van Barcelona. 

FC Barcelona lijkt er niet in geslaagd om Sergio Gómez langer bij de club te houden. Gómez wordt bij Barcelona gezien als één van de grootste talenten in de jeugdopleiding. De sterspeler van Spanje U-17 werd tijdens het afgelopen WK in India verkozen tot de op één na beste speler van het toernooi.  Gómez kon een aanbieding van Dortmund niet afslaan.

Het Spaanse El Periódico weet zondag te melden dat de Duitse club de afkoopsom van slechts drie miljoen euro gaat betalen voor het 17-jarige talent.  Gómez zal maandag naar Dortmund afreizen voor de medische keuring.  Na de keuring zal Gómez een contract voor vier seizoenen tekenen. Borussia Dortmund heeft het Spaanse talent een plek in de eerste selectie gegarandeerd.

Update 30-01-2018, 20.02 uur:

Borussia Dortmund heeft  de transfer van Sergio Gómez wereldkundig gemaakt.  Het 17-jarige talent maakt per direct deel uit van de A-selectie, maar zal zijn wedstrijden tot de zomer gaan spelen voor U-19.  De Duitsers betalen de clausule van 3 miljoen euro   aan FC Barcelona.

https://twitter.com/BVB/status/958414521449832453

McGuane vijfde aanwinst voor Barcelona B in januari

Barcelona B laat Hondurees talent na half jaar alweer gaan