in

Domper voor Koeman: Roberto en Pique maanden uit de roulatie

Ronald Koeman kent een zeer teleurstellende start van het seizoen met FC Barcelona. De ploeg is geen schim van de ploeg van enkele seizoenen geleden, het verloor zaterdag van rivaal Atletico Madrid en het staat bovendien op de tiende plaats in de Liga. Zondagmiddag kreeg Koeman daar nog eens een klap bovenop, want Sergio Roberto is de komende maanden niet inzetbaar.

Roberto viel zaterdag tijdens het duel met Atletico Madrid in de tweede helft geblesseerd uit na een hard schot van afstand. Uit testen blijkt dat Roberto een scheur heeft opgelopen aan zijn dijbeen en dat hij zeker twee maanden niet inzetbaar is.

Voor Sergiño Dest een geluk bij een ongeluk. Hij lijkt de voornaamste kandidaat om Roberto de komende maanden te vervangen.

Pique

Ook Pique is zondag onder de scan geweest. Ook hij viel tijdens het duel met Atletico Madrid uit met een blessure. De club laat weten dat hij een derdegraads verstuiking opgelopen aan zijn kruisband. De club liet via de verklaring niet weten hoelang Pique uit de running is, maar de Spaanse media verwacht dat Pique mogelijk ook enkele maanden niet inzetbaar is, vanwege de schade die hij heeft opgelopen.

Pique en Lenget

Samenvatting: Barcelona ziet Pique wegvallen tijdens teleurstellende avond in Madrid

Champions League

Barça met 19 man naar Kiev; Messi en De Jong krijgen rust