in ,

Dit zijn de defensie opties voor Ernesto Valverde uit Barcelona B

FC Barcelona zag in de afgelopen weken Samuel Umtiti en Thomas Vermaelen met blessures wegvallen. Dat betekent dat Ernesto Valverde de komende weken alleen kan beschikken over centrale verdedigers Gerard Pique en Clement Lenglet. De coach moet mogelijk daardoor noodgedwongen een kijkje nemen bij Barcelona B.

Een van de mogelijke kandidaten die door Ernesto Valverde opgeroepen kan worden voor de komende weken is Jorge Cuenca. De 18-jarige centrale verdediger speelt sinds 2017 bij FC Barcelona en maakt bij Barcelona B indruk. Cuenca trainde al meerdere keren met de A-selectie mee en mocht bovendien tijdens de trip door Amerika al 84 minuten in actie komen onder Ernesto Valverde. Daarnaast is Cuenca de meest waardevolle verdediger van Barcelona B.

Chumi Brandariz

Chumi is een tweede optie die momenteel voor Barcelona B uitkomt. De 19-jarige verdediger speelt sinds 2015 bij FC Barcelona en was afgelopen jaar belangrijk bij de titel van Juvenil A. Bij Barcelona B is Chumi met Cuenca het vaste centrale duo. Ook Chumi traint al regelmatig met de A-selectie mee. En ook hij kwam 45 minuten in actie tijdens de trip door Amerika.

Oscar Mingueza

Tot slot kan Ernesto Valverde een beroep doen op Oscar Mingueza. De 19-jarige verdediger speelt net als Chumi sinds 2015 bij Barcelona en doorliep alle jeugdelftallen. Mingueza is bij Barcelona niet altijd zeker van een basisplaats. Echter heeft Mingueza het voordeel dat hij technisch een betere voetballer is dan Cuenca en Chumi. Net als de andere opties traint Mingueza al regelmatig met de A-selectie mee. Waar Chumi 45 minuten in actie kwam tijdens de trip door Amerika, mocht Mingueza 58 minuten spelen in de voorbereiding.

Ronald Araujo nog even niet

Een naam die in de komende weken niet van toepassing is, maar wellicht vanaf januari wel, is Ronald Araujo. De Uruguayaanse verdediger werd deze zomer door de club aangetrokken en wordt gezien als een groot talent. Echter mocht Araujo nog niet in actie komen voor Barcelona, omdat zijn papieren nog niet in orde zijn. Wellicht verrast Araujo iedereen in januari en kan de 19-jarige verdediger direct aansluiten bij de A-selectie.

Barcelona’s eerste sponsor in het Midden-Oosten verlengt met vijf jaar

Messi en Pique laten tijdens training niets heel van Cillessen