in

Depay: ”Grote rol voor Koeman bij keuze FC Barcelona”

Memphis Depay | FC Barcelona

Eindelijk! Memphis Depay is donderdag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. Onder toeziend oog van voorzitter Joan Laporta en de sportdirecteur Mateu Alemany werd de international van Nederland in Camp Nou gepresenteerd. Depay tekende een contract tot de zomer van 2023.

Een van de eerste vragen die Depay kreeg tijdens zijn presentatie ging over het belang van Koeman in zijn beslissing om voor Barça te kiezen. “Ik zou, ongeacht de aanwezigheid van Ronald Koeman, naar FC Barcelona zijn gekomen. Uiteraard heeft het wel een grote invloed gehad op mijn beslissing”, zei Depay tegen de aanwezige journalisten. ”Hij gaf me altijd het gevoel dat ik speciaal was. Hij gaf me een plaats op andere posities en hielp me met nog beter worden.”

Het had echter weinig gescheeld of Memphis Depay had afgelopen seizoen al voor FC Barcelona gespeeld. De Nederlander wees toen echter het aanbod van Koeman af. “Hij (Ronald Koeman ) probeerde me vorig seizoen te overtuigen om te komen, maar nu ben ik hier”, zei de spits. Bovendien gaf Depay aan het aanbod eigenlijk nooit kon weigeren. ”Je kan nooit nee kan zeggen tegen een club als FC Barcelona. Het is de beste club van de wereld.”

Riqui Puig

Koeman start voorbereiding FC Barcelona met overwinning

Balde | FC Barcelona

FC Barcelona verlengt met opvolger Alba