Dembélé bezorgt Barcelona met schitterende uithaal eerste prijs van het seizoen

FC Barcelona heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De Catalanen wisten zondag in het Marokkaanse Tanger Sevilla met 2-1 te verslaan in de Spaanse Supercup. Bij Barcelona deden Lionel Messi en Suarez mee, maar het was Ousmane Dembélé die Barcelona de overwinning bezorgde.

Ernesto Valverde moet het nog altijd doen met een niet geheel fitte selectie. Een groot deel van de internationals zijn sinds afgelopen week weer volop in training en missen wedstrijdritme. Dat was zondag tegen Sevilla goed te zien. Toch startte Valverde met Lionel Messi en Luis Suarez. Maar Barcelona was in de eerste helft geen schim van de ploeg die het kan wezen.

Dat resulteerde na een kleine tien minuten spelen tot een 1-0 achterstand. Sevilla-aanvaller Sarabia schoot de bal in de verre hoek en Ter Stegen was kansloos. Nadat de VAR voor het eerst in actie kwam bleek de aanvaller niet buitenspel te staan en werd de treffer goedgekeurd. Een Barcelona zonder creativiteit kwam enkele minuten voor rust past langszij. Lionel Messi zag zijn vrije trap op de paal belanden, maar in de nastoot zorgde Pique alsnog voor de 1-1.

Na de pauze kregen onder meer Rakitic, Coutinho en Vidal speelminuten bij Barcelona. Met Coutinho werd Barcelona een stuk dreigender en dat resulteerde in een aantal grote kansen voor Messi en Suarez. Zij wisten doelman Vaclik echter niet te passeren. Dat lukte Ousmane Dembélé ruim tien minuten voor tijd wel. De Fransman haalde verwoestend uit en zag zijn inzet in de verre hoek belanden.

In de slotfase moest FC Barcelona de 2-1 voorsprong zien te verdedigen. En dat ging de Catalanen bijna mis. Aleix Vidal, die deze zomer de overstap maakte van Barcelona naar Sevilla, kreeg een minuut voor tijd een strafschop. Alba kon niet meer bij de bal en een doorgebroken Vidal werd door Ter Stegen gestopt. De Duitse doelman wist echter de strafschop tegen te houden, waardoor Barcelona de eerste prijs van het seizoen weet te bemachtigen.