in

Defensieve problemen Barcelona stapelen zich op: Vermaelen langer uit de roulatie dan verwacht

FC Barcelona heeft na het wegvallen van Samuel Umtiti er een probleem bij. Thomas Vermaelen raakte namelijk vrijdag tijdens een interland met België geblesseerd. De verdediger moest het veld verlaten en naar verwachting is Vermaelen enige tijd uit de roulatie.

Volgens de Spaanse media heeft Vermaelen na het duel met Zwitserland besloten om terug te keren naar Barcelona. De verdediger zal maandag in Barcelona verder onderzocht worden om de ernst van de blessure te onderzoeken.

De sportkranten in Spanje weten te melden dat Vermaelen opnieuw een hamstringblessure heeft opgelopen. Mocht die blessure maandag bevestigt worden tijdens de onderzoeken dan kan de Belg mogelijk een maand uit de roulatie zijn. Coach Ernesto Valverde heeft voor de duels met Sevilla, Inter en Real Madrid dan alleen nog de beschikking over Gerard Pique en Lenglet.

Update 15-10-2018, 14.30 uur:

De blessure van Thomas Vermaelen is een flinke tegenvaller voor FC Barcelona. De Spaanse media verwachte zondag nog dat Vermaelen een maand uit de roulatie zou zijn, maar de verdediger werd maandag in Barcelona onderzocht. Daaruit blijkt de hamstringblessure zwaarder uitpakt dan men verwacht. De Belgische verdediger staat namelijk ruim zes weken buitenspel. Vermaelen wordt pas begin december terug verwacht bij Barcelona.

BarcelonaB

Barcelona B voor zesde keer op rij ongeslagen en stijgt naar derde plaats

Barcelona’s eerste sponsor in het Midden-Oosten verlengt met vijf jaar