in

Debutant Mina: ”Het was erg spannend”

Yerry Mina maakte donderdagavond in de beker tegen Valencia zijn debuut voor FC Barcelona. De Colombiaanse verdediger kwam na 84 minuten binnen de lijnen voor Pique, die met ongemakken in de rechterknie speelde als gevolg van een botsing met Gerard Moreno in het duel met Espanyol van afgelopen weekend. 

Yerry Mina moest ruim drie weken op zijn debuut wachten bij FC Barcelona. De Colombiaan moest zich aanpassen in de ploeg van Ernesto Valverde, maar uiteindelijk  mocht Mina in de halve finale van de beker tegen Valencia debuteren. “Ik ben blij dat ik mocht spelen en ook de eerste finale heb weten te bereiken, ik ben erg blij met God, met mijn teamgenoten, met de managers, met de technici… en nu moet ik doorgaan. Het debuut was spannend, deze momenten worden nooit vergeten”, zei Mina na afloop. ”Toen de coach me riep werd ik heel blij. Het team heeft me goed door de wedstrijd heen geholpen.”

Mina , die bekent staat om zijn bijzondere manier van dansen, liet na afloop ook weten of hij die traditie door gaat zetten bij Barcelona. ”Als mijn teamgenoten dat willen, dan doe ik dat”, aldus de Colombiaan, die liet weten dat Pique hem erg goed in de groep heeft opgenomen. ”Het team heeft me goed ontvangen. Pique is een persoon die ik erg bewonder. Ik vraag hem altijd om advies.”

Foto | Supporter Valencia gooit steen door spelersbus Barcelona

Barcelona traint zonder Pique op verjaardag Valverde