in , ,

De Jong wil veel blijven spelen: ”Ik heb geen rust nodig”

Frenkie de Jong is sinds afgelopen zomer speler van FC Barcelona. De Nederlander veroverde meteen een basisplaats, maar trainer Ernesto Valverde geeft hem soms ook rust. De middenvelder wil echter zo veel mogelijk spelen.

”Het is normaal dat er veel concurrentie is bij een club als Barcelona”, laat De Jong weten op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. ”Er zijn hier veel fantastische middenvelders en ik doe gewoon mijn best. Ik ben blij veel wedstrijden te spelen, ik hou ervan. Ik heb geen rust nodig.”

FC Barcelona kan zich tegen Borussia Dortmund plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Jong heeft veel vertrouwen voor de confrontatie met de Duitse topploeg. ”We hebben een fantastisch team met de besten ter wereld. We staan eerste in een groep die een van de zwaarste is. We weten hoe belangrijk de wedstrijd tegen Dortmund is, omdat we bij winst zeker zijn van de volgende ronde en van de groepswinst.”

De Jong weet ook dat Barcelona nog niet in topvorm verkeerd. De middenvelder heeft er echter alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. ”Natuurlijk weten we dat het veel beter kan, daar werken we ook hard aan. Maar we zijn niet zo slecht als men zegt. Ik hoop dat iedereen morgen kan zien dat we beter aan worden zijn.”

MD: Lionel Messi wint Ballon d’Or

Lionel Messi en Luis Suarez tegen Borussia Dortmund

Barcelona heeft in eigen huis geen kind aan Borussia Dortmund