Barcelona heeft in eigen huis geen kind aan Borussia Dortmund

Lionel Messi en Luis Suarez tegen Borussia Dortmund

FC Barcelona heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Catalanen rekende in het eigen Camp Nou eenvoudig af met Borussia Dortmund. Aanvalstrio ‘MSG’ bezorgde Barcelona een 3-0 overwinning.

FC Barcelona heeft zich woensdag als nummer 1 van groep F van de Champions League geplaatst voor de volgende ronde. De Catalanen waren in Camp Nou vanaf minuut één de baas en speelde bij vlagen als vanouds flitsend. Vooral Lionel Messi en zijn buurman Luis Suarez vonden elkaar met regelmaat. Het was dan ook niet verrassend dat Suarez na een klein half uur voor de 1-0 zorgde. De Uruguayaan zag vanwege buitenspel een minuut eerder zijn doelpunt afgekeurd worden, maar op aangeven van Messi zorgde de spits alsnog voor de 1-0 voor Barcelona.

Vier minuten later was Suarez zelf de aangever en kon Messi, die zijn zevenhonderdste wedstrijd speelde in het shirt van Barcelona, de 2-0 binnen schieten voor de Catalanen. Voor Barcelona hing er geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft. De ploeg van trainer Ernesto Valverde domineerde volledig. Het enige nadeel was dat Ousmane Dembélé opnieuw met een spierblessure uitviel. Zijn toestand wordt donderdag onderzocht.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was Barcelona wederom oppermachtig tegen een zwak Dortmund. Via Antoine Griezmann kreeg Barcelona dan ook nog de nodige kansen. De Fransman was op zoek naar de treffer en die kreeg hij van ploeggenoot Messi. De Argentijn stuurde Griezmann tijdens een counter diep en de aanvaller werkte in de verre hoek de 3-0 af.

Barcelona nam na de ruime voorsprong gas terug en zag zo nu en dan Dortmund dichter bij het doel van de Catalanen komen. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de aansluitingstreffer van Jadon Sancho. Hij kapte Firpo uit en verraste Ter Stegen met een hard schot in de korte hoek.

In de slotfase schoot Lionel Messi nog een vrije trap op de lat. Het was voor de Catalanen één van de laatste grote kansen van de wedstrijd. Door de eenvoudige 3-1 overwinning op Borussia Dortmund plaats de ploeg van Ernesto Valverde zich als groepshoofd voor de volgende ronde van de Champions League. In de laatste groepswedstrijd gaan de Catalanen op bezoek bij Inter.

De Jong wil veel blijven spelen: ”Ik heb geen rust nodig”