in ,

De Jong na spektakelstuk in Sevilla: ‘We beginnen steeds beter te voetballen’

FC Barcelona moest zondagavond ten koste van alles winnen van Real Betis om in het spoor van koploper Real Madrid te blijven. Dat deed de ploeg van Quique Setién. De Catalanen waren met 2-3 te sterk voor de middenmoter. Daarmee revancheerden ze zich voor de bekeruitschakeling tegen Athletic Club. Setién kijkt met een tevreden gevoel terug op het spektakelstuk in Sevilla.

Barcelona kreeg donderdagavond een harde tik te verwerken in de bekerwedstrijd tegen Athletic Club. De Catalanen hadden de betere van het spel en speelden een hoop kansen bij elkaar, maar zagen de Basken er met de overwinning vandoor gaan. De achterban verwachtte een reactie op bezoek bij Real Betis. Die kwam er ook. ‘We speelden een goede wedstrijd in Bilbao en verdienden het niet om uitgeschakeld te worden. Gelukkig is het vanavond (red: zondagavond) wel gelukt om een overwinning te boeken op lastig terrein’, vertelde Setién na afloop van de wedstrijd. ‘Dit geeft ons energie en motivatie voor de toekomst.’

In de eerste helft kwamen we moeilijk in ons eigen spel, maar de tweede helft hebben we gedomineerd.’

Quique Setién, hoofdtrainer FC Barcelona

Sterke tweede helft

Alhoewel Barcelona als winnaar van het veld stapte, leek het in de eerste helft wederom mis te gaan voor de nummer twee van Spanje. Real Betis opende al vroeg de score. Frenkie de Jong bracht zijn ploeg snel op gelijke hoogte, maar het was toch weer de thuisploeg die op voorsprong kwam. ‘Betis maakte het ons ongelooflijk lastig in de eerste helft. We kwamen heel moeizaam in ons eigen spel. Nabil Feker speelde een geweldige wedstrijd’, vertelde Setién.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft, tekende Sergio Busquets voor de 2-2. Het tweede bedrijf verliep een stuk beter voor het elftal van Setién. ‘De tweede helft hebben we gedomineerd’, aldus de trainer.

Frenkie de Jong

In 2019 zegevierde Barcelona met maar liefst 1-4 op bezoek bij Real Betis. Lionel Messi gaf een show weg en scoorde een hattrick. Alhoewel hij zondagavond niet tot scoren kwam, was de Argentijn wederom van onschatbare waarde. Hij leverde drie assists, waaronder die voor de 1-1 van De Jong. De Nederlander speelde een goede wedstrijd. Misschien wel zijn beste in dienst van Barcelona. ‘Dat weet ik niet. Het is ook niet aan mij om daar uitspraken over te doen’, vertelde De Jong na afloop van de wedstrijd. ‘Ik speelde wel veel beter dan tegen Levante en Athletic Club.’

De Jong kijkt tevreden terug op de overwinning. De middenvelder is blij met de drie punten, maar bovenal met het spel dat het elftal op de mat legde. ‘In Bilbao speelden we een goede wedstrijd, maar verloren we in de absolute slotfase. We beginnen steeds beter te voetballen.’

Samenvatting | Real Betis – FC Barcelona (2-3)

Samenvatting | Barcelona Femení scoort maar liefst tien keer(!) in finale Supercup