in

‘De Jong geeft akkoord voor Barça-transfer’

Frenkie de Jong lijkt zijn volgende bestemming na Ajax uitgekozen te hebben. FC Barcelona heeft in de afgelopen weken een flinke stap gezet in de onderhandelingen met Frenkie de Jong en volgens de Spaanse sportkrant Sport zou de Nederlander inmiddels zijn akkoord hebben gegeven aan de club.

FC Barcelona heeft sinds afgelopen zomer al contact met het grote talent van Ajax. Maar de Catalanen hielden zich vooral op de achtergrond, omdat ze wisten dat Ajax De Jong tot de zomer wil behouden voor de club. De Jong liet eerder ook al weten graag voor FC Barcelona uit te willen komen en daar vertrouwde de Spaanse club op.

Twee weken geleden heeft de zaakwaarnemer van De Jong een gesprek gehad in Barcelona, zo weet Sport. Het geboden salaris van FC Barcelona kwam tijdens die gesprekken niet in de buurt van wat clubs als Manchester City of Paris Saint-Germain hebben geboden.

Lievelingsclub

Voor Frenkie de Jong zou het salaris niet het belangrijkste zijn geweest. De middenvelder van Ajax ziet FC Barcelona als zijn lievelingsclub en na de beloftes van de Catalaanse club zou De Jong akkoord zijn gegaan met de voorwaarden.

Barcelona zou volgens de Spaanse krant namelijk Frenkie een contract voor vijf seizoenen aan willen bieden met een riant salaris. Daarnaast heeft de club tijdens de gesprekken kenbaar gemaakt dat het Ajax ruim wil vergoeden voor de diensten van De Jong. En vooral met dat laatste zou de Nederlander erg blij zijn geweest.

De Jong zou naar schatting zo’n 75 miljoen euro moeten gaan kosten voor FC Barcelona. De club heeft het vertrouwen dat als Ajax en Barcelona eruit komen, dat Frenkie de Jong de overstap naar Barcelona graag wil maken.

De Ligt

De transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona is een stuk verder weg. Barcelona zou niet de vraagprijs willen betalen en bovendien gaan de Catalanen qua salaris niet mee met de concurrentie uit Parijs, Turijn en Manchester. De Ligt is bij Barcelona ook niet zeker van een basisplaats en daardoor lijkt de transfer van Nederlander naar Barcelona ver weg.

Murillo

Video | Presentatie Murillo bij FC Barcelona

Messi

Lionel Messi niet verrast door uitslag Gouden Bal-verkiezing