in

‘Coutinho staat voor vertrek: Braziliaan heeft topclubs voor het uitkiezen’

Na veel getouwtrek, dat begon in de zomer van 2017, kwam hij uiteindelijk in de winter van 2018 voor een bedrag van 160 miljoen euro over van Liverpool. Daarmee werd Philippe Coutinho in één klap de duurste speler in de geschiedenis van FC Barcelona. Nog geen twee jaar later staat de Braziliaan alweer voor een vertrek uit Camp Nou.

Philippe Coutinho kende een uiterst teleurstellend seizoen in het shirt van Barcelona. Ondanks het feit dat hij vrijwel wekelijks kon rekenen op een basisplek, kon hij de hoge verwachtingen geen moment waarmaken. De Braziliaan maakte een zeer ongelukkige indruk op het veld en dat had de nodige invloed op zijn spel. Dat hij goed kan voetballen, staat nog steeds buiten kijf. Dat heeft hij wel bewezen in het shirt van Liverpool en het Braziliaanse elftal. Hij heeft dan ook de nodige topclubs voor het uitkiezen komende zomer. Want dat Coutinho een van de spelers is die bovenaan het lijstje staat om te vertrekken uit Camp Nou, is geen geheim meer.

Manchester United, Chelsea of toch Paris Saint-Germain?

In het shirt van Liverpool groeide Coutinho uit tot een van de en misschien wel de beste speler van de Premier League. Dat zijn de toonaangevende clubs uit Engeland niet vergeten. Zo zouden Chelsea en Manchester United azen op zijn handtekening, aldus Mundo Deportivo. De vraag is echter of de speler zelf een transfer naar Manchester United ziet zitten en of Chelsea komende zomer de markt op mag van de TAS. Eerstgenoemde plaatste zich namelijk niet voor de Champions League, terwijl Chelsea een transferban boven het hoofd hangt. Mocht die schorsing worden opgeheven, hoopt de club Coutinho te verwelkomen als vervanger van Eden Hazard. De Belg staat op het punt te verkassen naar Real Madrid.

Dan is er nog Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk houdt de ontwikkelingen rondom Philippe Coutinho met veel interesse in de gaten. Neymar, Coutinho zijn grote vriend bij het nationale elftal van Brazilië, werd begin van de week nog in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. De clubleiding van PSG heeft echter meerdere malen uitgesproken dat een transfer van Neymar onbespreekbaar is. Een langer verblijf van Neymar zou voor Coutinho dus een goede reden zijn om voor PSG te kiezen. Daarnaast is de Franse grootmacht bereidt om hem een beter salaris aan te bieden dan dat hij geniet in Barcelona.

Copa América

Op het moment bereidt Coutinho zich met zijn land voor op de Copa América. Brazilië opent het toernooi op 15 juni met een wedstrijd tegen Bolivia. De Brazilianen nemen het in het restant van de groepsfase op tegen Venezuela en Peru. Naast Coutinho is ook Arthur Melo van de partij. De Copa América betekent het eerste eindtoernooi voor Arthur.

Coutinho en Arthur meldden zich deze week bij het Braziliaanse elftal, dat zich voorbereidt op de Copa América.
Cillessen Copa del Rey

Cillessen over transfer: ”Na de vakantie gaan we kijken”

Griezmann FC Barcelona

‘Griezmann niet langer topprioriteit voor Barcelona’