in

Coutinho: ”Ik kijk uit naar deze nieuwe stap”

Coutinho transfer Bayern München
Bron: Bayern München

Philippe Coutinho maakte maandagochtend officieel de overstap van FC Barcelona naar Bayern München. De Duitse landskampioen betaald 8,5 miljoen euro voor de huurdeal met een optie tot koop voor 120 miljoen euro. Coutinho, die bij Barcelona nooit echt wist te overtuigen, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

“Voor mij is deze transfer een nieuwe uitdaging in een nieuw land en bij één van de beste clubs van de Europa. Ik ben zeer gemotiveerd”, zei de aanvaller in een korte reactie op zijn transfer. ”Net als Bayern heb ik grote doelen en ben ik ervan overtuigd dat ik ze kan bereiken met mijn nieuwe teamgenoten. Ik kan niet wachten om dit shirt te dragen.”

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge was ook enorm blij met de transfer van Coutinho. ”We zijn al enige tijd bezig om Coutinho hierheen te halen. We zijn dan ook erg blij dat we de transfer hebben afgerond. We willen Barcelona bedanken voor de medewerking aan deze transfer.”

Coutinho kwam in januari 2018 voor 120 miljoen euro over van Liverpool. Bij Barcelona speelde de Braziliaan 76 officiële wedstrijden, waarin hij 21 doelpunten scoorde.

Barcelona bevestigt verhuur Coutinho aan Bayern München

Terwijl Barça of Real Madrid lonkt, houdt Silva hoop: “Ik denk dat Neymar blijft’’