in

Coutinho: ”Blij met mijn eerste doelpunt”

Philippe Coutinho heeft zaterdag zijn eerste doelpunt  in Camp Nou gescoord. De vleugelaanvaller schoot buiten het strafschopgebied met een geweldige krul   in de verre hoek.  Daarmee maakte Coutinho het verschil tijdens de 6-1 overwinning op Girona. ”We moesten winnen om ruim koploper te blijven. We speelden geweldig”, zei Coutinho na afloop. ”Ik ben erg blij met mijn eerste doelpunt in Camp Nou.”

Coutinho zag tegen Girona zijn ploeggenoot Lionel Messi wederom schitteren. ”Leo is een geweldige kerel. Hij speelt elke wedstrijd beter”, zei Coutinho over zijn collega, die enorm blij is met de doelpunten van de Argentijn. ”Hij en Suarez scoren de doelpunten, dat is goed voor het team.”

https://twitter.com/videos82232420/status/967496282452447232

Coutinho liet na afloop van de overwinning ook weten dat hij langzaam het systeem van FC Barcelona begint te snappen. ”Het is hier compleet anders”, aldus de Braziliaan.  ”We bewegen hier veel meer zonder bal dan met de bal.  Daar moet ik aan wennen en daar heeft Dembélé ook mee te maken.  Het is een geheel andere philosophie.  Maar met hard werken gaan we het onder de knie krijgen.”

 

Samenvatting | FC Barcelona – Girona (6-1)

Ter-Stegen-FC-Barcelona

Ter Stegen baalt: ”Eerste doelpunt was een foutje”