in

Breaking: Barcelona maakt einde aan transfersoap en haalt De Jong naar Camp Nou

FC Barcelona heeft een einde gemaakt aan de al maanden durende transfersoap rondom Frenkie de Jong. De Catalanen hebben de transfer van de Ajacied woensdag afgerond. FC Barcelona betaalt 75 miljoen euro, maar het bedrag kan oplopen tot 86 miljoen euro.

FC Barcelona is al maanden in de strijd om de handtekening van Frenkie de Jong. Maar de Catalanen hebben eindelijk beet. De middenvelder van Ajax tekent een contract voor vijf seizoen bij de Catalaanse club en gaat naar verluidt 10 miljoen euro verdienen bij Barcelona met een bonus van 6 miljoen euro. De Jong kwam, volgens De Telegraaf, woensdagmiddag tot een persoonlijk akkoord met FC Barcelona.

Bartomeu wint prestigestrijd

De Amsterdammer was in de afgelopen weken dichtbij een akkoord met Paris Saint-Germain, de voornaamste concurrent van FC Barcelona, maar na een bliksembezoek van een delegatie van FC Barcelona aan Ajax zijn de rollen volledig omgedraaid. Voorzitter Josep Bartomeu reisde persoonlijk af naar Amsterdam om PSG financieel af te troeven. Barcelona zou tijdens die ontmoeting met een overweldigende aanbieding zijn gekomen, voor zowel de club als de speler. Daarmee heeft Bartomeu Frenkie de Jong kunnen overtuigen voor een overstap naar Camp Nou. Barcelona en PSG zijn ook al weken aan het bakkeleien over de transfer van Adrien Rabiot.

De 21-jarige middenvelder van Ajax maakt het seizoen af bij de nummer twee van de Eredivisie. Vanaf komende zomer is De Jong te bewonderen in het shirt van FC Barcelona. Daarmee treed hij in de voetsporen van onder meer Johan Cruijff, Ronald Koeman, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer en vele anderen.

‘Frenkie de Jong persoonlijk akkoord met FC Barcelona’

Frenkie de Jong

Verstappen feliciteert en plaagt De Jong