in

‘Braithwaite op weg naar de uitgang, Barça en West Ham naderen akkoord’

Martin Braithwaite

Vertrekt Martin Braithwaite na slechts een halfjaar alweer uit Barcelona? Dat lijkt er wel op. De Deen kwam in februari over van Leganés, maar nu Luis Suárez en Ousmane Dembélé weer fit zijn, lijkt zijn rol uitgespeeld. Naar verluidt ziet West Ham United het wel zitten in de komst van de 29-jarige aanvaller.

Met Lionel Messi, Antoine Griezmann, Suárez, Dembélé, Ansu Fati en Carles Pérez had Ernesto Valverde aan het begin van dit seizoen genoeg aanvallers tot zijn beschikking. Maar toen Suárez en Dembélé uitvielen met blessures en Pérez naar AS Roma vertrok, werd een nieuwe aanvaller de hoogste prioriteit in Camp Nou. Rodrigo moest en zou komen, maar het werd Braithwaite. Dankzij een even opvallende als flauwe regel mocht Barcelona na sluiting van de transferperiode alsnog de markt op om een vervanger te halen voor de geblesseerde Dembélé. De Fransman stond immers niet meer ingeschreven voor de competitie.

Een halfjaar na zijn komst, kan en mag Braithwaite dus alweer vertrekken. Naar verluidt zijn Barça en West Ham United dichtbij een akkoord. De Britten zouden een bedrag van rond de 20 miljoen euro moeten betalen. De aanvaller beschikt in Barcelona nog over een contract tot de zomer van 2024. Doordat hij niet in actie mag komen in de Champions League, lijkt zijn periode in Barcelona beperkt te blijven tot slechts elf wedstrijden, waarvan zeven als invaller. Daarin scoorde hij één keer.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Zenden lovend over De Jong, maar: ‘In het tweede jaar is de druk altijd groter’

Transfervrije Arda Turan (33) keert terug op oude nest