in ,

Trotse Braithwaite: ‘Barcelona speelt het beste voetbal ter wereld’

De transfer hing al een aantal dagen in de lucht en werd donderdagochtend officieel aangekondigd. FC Barcelona heeft met Martin Braithwaite eindelijk de gewenste aanvaller binnen. Donderdagavond werd de Deen gepresenteerd in Camp Nou. Tijdens zijn presentatie vertelde Braithwaite dat hij verrast was door de interesse van Barcelona.

Dat FC Barcelona nog een aanvaller wilde aantrekken, was geen verrassing meer voor de buitenwereld. De club kan dit seizoen geen beroep meer doen op Luis Suárez en Ousmane Dembélé. Daarnaast trokken Carlés Perez en Abel Ruiz de deur in Barcelona achter hun dicht. De spoeling werd heel dun. De club speurde de binnenlandse transfermarkt af naar een aanvaller. De keuze viel dus op Braithwaite. ‘De interesse van Barcelona verraste mij, maar toch ook weer niet’, vertelde de nieuwe aankoop tijdens zijn presentatie. ‘Het is al die jaren mijn doel geweest om dit niveau te bereiken. Barcelona speelt het beste voetbal ter wereld.’

Braithwaite, die overkomt van Leganés, is dan ook heel blij dat hij het shirt van Barcelona mag dragen. ‘Voor een voetballer is tekenen bij Barcelona een van de grootste prestaties die je kan neerzetten in je carrière.’ Hij wordt door veel media gezien als de vervanger van Dembélé, maar vertelde dat hij een ander type voetballer is dan de Fransman. ‘Ik ben snel, sterk en een doelpuntenmaker.’ In de lopende competitie scoorde hij zes keer in 24 wedstrijden voor Leganés.

Braithwaite kan zaterdagmiddag zijn debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Eibar.

https://twitter.com/MartinBraith/status/1230585219025133574?s=20
Martin Braithwaite

Barcelona haalt vervanger in huis voor Dembélé

VIDEO: Achter de schermen bij Braithwaite zijn eerste dag als speler van FC Barcelona