in

Bild: Bayern maakt 8,5 miljoen euro over voor transfer Coutinho

De aanvaller vertrekt voor één seizoen op huurbasis naar de Duitse club. De kampioen van de Bundesliga betaald volgens het Duitse Bild niet de 20 miljoen euro waarover deze in de Spaanse media gesproken werd.

Volgens de Duitse krant gaat Bayern München slechts 8,5 miljoen euro overmaken aan FC Barcelona voor transfer van de Braziliaan. Bovendien neemt de Rekordmeister het salaris van 12 miljoen euro volledig over van Barcelona. Hoe hoog het bedrag voor de optie tot koop is, is niet bekend.

Eerder deze week doken er in de Spaanse media berichten op dat de Duitse club ruim 20 miljoen euro zou betalen voor de huurdeal. Sport melde zelfs dat Barcelona uiteindelijk 152 miljoen euro overhield aan de transfer van Coutinho, maar dat bericht wordt in Duitsland ontkracht.

Voor FC Barcelona is de overstap van Coutinho sowieso een gunstige zaak. De Catalanen besparen daarmee namelijk 25 miljoen euro. Coutinho kwam in januari 2018 voor 120 miljoen euro over van Liverpool. Daarnaast betaalde Barcelona al 15 miljoen euro aan variabelen. De club moest namelijk 5 miljoen euro betalen na 25 gespeelde wedstrijden van Coutinho en 10 miljoen euro voor plaatsing voor de Champions League.

Liverpool zou nog eens 20 miljoen euro ontvangen als Coutinho 100 wedstrijden zou spelen voor Barcelona. De andere vijf miljoen euro zou Liverpool ontvangen als Barcelona de Champions League zou winnen. Barcelona bespaard daardoor 25 miljoen euro.

De Braziliaanse middenvelder wist bij Barcelona nooit te overtuigen en deze week ging zijn transfer naar Bayern München in een stroomversnelling doordat Barcelona te horen had gekregen dat Real Madrid Gareth Bale aan Bayern München wilde verkopen om Neymar ervoor terug te halen. De Catalanen hopen nu zelf door middel van een huurdeal Neymar naar Camp Nou te halen.

Valdes baart opzien op de Otten Cup: ‘Wat een mafkees’

Barcelona bevestigt verhuur Coutinho aan Bayern München