in ,

‘Beste speler EK onder-21 verkiest Barça boven Real’

Het middenveld van FC Barcelona is toe aan nieuwe impulsen. De afgelopen seizoenen zijn er met onder andere Turan en Gomes middenvelders aan de selectie toegevoegd die de hoge verwachtingen (nog) niet hebben kunnen waarmaken. Spelers als Iniesta, Busquets en Rakitic geraken op leeftijd. De komst van Verratti heeft nog steeds de hoogste prioriteit, maar de club heeft het oog ook laten vallen op een Spaans toptalent: Dani Ceballos.

De afgelopen dagen werd de interesse van de Catalanen in Ceballos al bekend gemaakt. Barça is echter niet de enige club die geïnteresseerd is in de diensten van de middenvelder van Real Betis. Rivaal en naaste concurrent Real Madrid wilt de speler ook graag toevoegen aan de selectie en ook Juventus heeft zich gemeld in de strijd om zijn handtekening. Mundo Deportivo weet echter te melden dat Barça de voorkeur heeft van de speler. De Catalaanse topclub zou zelfs al contact hebben gehad met Ceballos. De speler zou maar al te graag willen voetballen aan de zijde van Messi, Neymar en Suarez.

De voorkeur van Ceballos voor Barça komt niet zomaar uit de lucht vallen. De speler heeft altijd al sympathie gehad voor de club. In het verleden heeft hij zich echter een aantal keer negatief uitgelaten over Catalonië. In verschillende tweets kwam zijn afgunst richting de regio naar voren. Zo tweette hij tijdens de Copa Del Rey finale tussen Barça en Athletic Bilbao in 2012 dat hij een bom wilde laten afgaan op de tribunes, zodat alle Catalanen en Basken kwamen te overlijden. De speler heeft Barça echter uitgelegd waarom hij deze tweets de wereld in verstuurde en wees naar zijn leeftijd (15 jaar) en jeugdigheid. Hij kon zich destijds niet realiseren wat voor gevolgen deze woorden voor de toekomst zouden hebben.

Uit bovengenoemde tweets komt de sympathie van de speler voor de Catalaanse club natuurlijk niet naar voren, maar die is er wel degelijk. En ook dat heeft hij op Twitter laten doorschemeren. Zo heeft hij zich vaak genoeg positief uitgelaten over de club, prijsde hij het spel van Barça en voornamelijk Messi.

Door verschillende partijen is Ceballos geadviseerd zijn voorkeur voor een club snel uit te spreken. Zijn familie, zaakwaarnemer en huidige club willen maar al te graag weten waar zijn toekomst ligt. Zijn uitspraak over zijn voorkeur voor Barça lijkt geen strategie om de druk op te voeren bij Real Madrid. Hij lijkt echt graag naar Catalonië te willen verkassen.

Ceballos nam afgelopen maand met het Spaanse elftal deel aan het Europees kampioenschap in Polen voor spelers onder de 21 jaar. De Spanjaarden drongen door tot de finale, maar uiteindelijk bleken de leeftijdgenoten van Duitsland te sterk. Ondanks de aanwezigheid van teamgenoten Deulofeu, Asensio en Saul, werd Ceballos verkozen tot beste speler van het toernooi. De speler heeft een clausule van 15 miljoen euro in zijn contract. Dit is tegelijkertijd ook het maximale bedrag dat Barça lijkt te willen ophoesten voor hem. In navolging van Deulofeu lijkt Ceballos dus het volgende Spaanse toptalent te worden die een transfer maakt naar Barça. De komende dagen moeten duidelijkheid geven over zijn toekomst.

https://twitter.com/UEFAUnder21/status/880901931702661120

‘Verratti deze week in gesprek met PSG’

Pique, Alba en Busquets spelen oefenwedstrijd in Libanon