in ,

‘Besiktas meldt zich in strijd om kleine dribbelaar’

Naast de vele spelers die in verband worden gebracht met een overstap naar FC Barcelona, worden er in de media ook veel spelers genoemd die de deur van Camp Nou achter zich dicht zullen trekken deze transferperiode. De transferperiode is nog ruim twee maanden open, maar Barça zal toch echt haast moeten maken. Naarmate de dagen verstrijken, worden spelers steeds duurder. Barça lijkt echter eerst spelers te willen verkopen. Arda Turan is één van de spelers die zou mogen vertrekken.

Turan speelt sinds de zomer van 2015 voor de Catalaanse topclub, maar mocht door een transferban het eerste halfjaar niet spelen. De Turk heeft echter nooit zijn stempel op het spel van Barça kunnen drukken, wat hem wel lukte bij Atlético Madrid. Barça staat welwillend tegenover een vertrek van de middenvelder, die ook op de vleugels uit de voeten kan. Er zijn verschillende clubs geïnteresseerd in de diensten van Turan. Zo weet het Turkse medium Miliyet te melden dat Besiktas wel oren heeft naar zijn komst. De Turkse topclub zou 30 miljoen euro willen betalen om hem terug te halen naar zijn geboorteland. Besiktas is op zoek naar directe versterkingen met het oog op de deelname aan de groepsfase van de Champions League en ziet in Turan de perfecte aanwinst.

Barça betaalde in 2015 zo’n 35 miljoen euro voor de Turkse middenvelder. De club zal dus een groot deel van de betaalde transfersom terugzien in de aanbieding van Besiktas. Turan verdient 5 miljoen euro bij de club, dus zal er naast transfergeld ook weer wat salarisbudget vrijkomen.

Miliyet weet ook te melden dat de andere twee topclubs uit Turkije, Fenerbahçe en Galatasaray, met een schuin oog naar de situatie van Turan kijken. De speler begon zijn carrière bij Gala, de club waar op dit moment Wesley Sneijder en Nigel de Jong onder contract staan. Beide clubs zouden echter niet aan de eisen van Barça kunnen voldoen, waardoor het waarschijnlijker lijkt dat de speler naar Besiktas vertrekt. Afgelopen week verscheen ook de interesse van Arsenal en Inter Milan in de media, dus dat de speler terugkeert naar zijn thuisland, is nog geen uitgemaakte zaak.

Samenvatting | Barcelona B – Racing Santander (0-0)

RAC1: Eerste transfer Barcelona binnen enkele uren wereldkundig