in

Begeerde Malcom tien dagen uitgeschakeld bij FC Barcelona

Malcom FC Barcelona

FC Barcelona moet het in de derby van Barcelona zonder de geblesseerde Malcom doen. De aanvaller maakte woensdag nog een doelpunt tegen Cultural Leonesa in de Copa del Rey. Malcom raakte tijdens het duel met Cultural Leonesa geblesseerd aan zijn enkel en is daardoor ruim tien dagen uitgeschakeld.

Malcom scoorde tegen Leonesa vlak voor rust de 3-0 voor FC Barcelona. In de tweede helft had de snelle vleugelspeler minder geluk. Malcom raakte namelijk geblesseerd aan zijn enkel. Donderdag werd de doelpuntenmaker in Barcelona onderzocht en bleek hij een verstuiking te hebben opgelopen.

Met die blessure is Malcom zeker tien dagen uitgeschakeld, maar de club meldt dat het mogelijk nog langer gaat duren. Daarmee lijkt Malcom dit jaar niet meer in actie te komen voor de Catalanen.

Transfer in de maak?

Of Malcom in 2019 nog voor FC Barcelona in actie gaat komen is sowieso nog een vraag. Het Chinese Guangzhou Evergrande zou volgens Goal.com namelijk Malcom graag aan de selectie toe willen voegen. Fabio Cannavaro, die momenteel de coach is van de Chinese club, zou namelijk zijn akkoord hebben gegeven voor de transfer.

Malcom maakte afgelopen jaar, na een gevecht met AS Roma, voor 41 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. De Catalanen zouden dat uiteraard terug willen verdienen.

André Cury, de vertegenwoordiger van FC Barcelona in Zuid-Amerika, heeft namelijk een zeer goede relatie met Guangzhou en zou inmiddels op de hoogte zijn van de interesse. Niet alleen Cury, ook FC Barcelona deed afgelopen jaar al zaken met de Chinese club. Paulinho maakte namelijk de overstap naar de nummer twee van de Chinese competitie. Malcom zou bij Guangzhou de vierde Braziliaan kunnen worden. 

Denis Leonesa

‘B-ploeg’ Barcelona eenvoudig naar volgende ronde Copa del Rey

Samenvatting | FC Barcelona – Cultural Leonesa (4-1)