in ,

Bedroevend optreden Argentinië bij langverwachte rentree Messi

De terugkeer van Lionel Messi in het Argentijnse elftal heeft nog niet tot het gewenste effect geleid. De sterspeler van FC Barcelona startte vanavond direct aan de aftrap in de wedstrijd tegen Venezuela, maar vierde zijn rentree niet met een overwinning. Sterker nog, de Venezolanen waren met 1-3 te sterk.

Na een afwezigheid van negen maanden meldde Messi zich begin deze week weer bij de selectie van Argentinië. De aanvoerder en sterspeler maakte tijdens het WK in Rusland voor het laatst zijn opwachting in het shirt van Argentinië. Vanavond was hij er weer bij. Messi was echter niet bij machte om zijn land aan enig zelfvertrouwen te helpen richting de Copa América van komende zomer.

https://twitter.com/Argentina/status/1109180065525497863

Venezuela opende al na zes minuten spelen de score in het Wanda Metropolitano, de thuisbasis van Atlético Madrid. José Salomón Rondón schoot zijn land op voorsprong. Vlak voor rust kreeg het elftal van Messi een nieuwe tik te verwerken. Jhon Murillo maakte er namelijk 0-2 van. Argentinië deed namens Lautaro Martínez wat terug na een klein uur spelen. De aansluitingstreffer leek de opmaak voor een comeback, maar dat mocht niet zo zijn voor Argentinië. Josef Martínez zorgde vanaf de strafschopstip zelfs nog voor de 1-3.

Zo eindigde de rentree van Messi in mineur. Komende dinsdag oefent Argentinië tegen Marokko. Of Messi ook dan van de partij is, is nog maar de vraag.

Messi voor het eerst sinds WK weer aan de aftrap bij Argentinië

Vandaag drie jaar geleden: voor altijd Johan Cruijff