in

Barcelona stalt Todibo bij Schalke 04 met merkwaardige clausules

Todibo

FC Barcelona heeft een overeenkomst bereikt met Schalke 04 over de transfer van Jean-Clair Todibo. De Franse verdediger maakt het seizoen op huurbasis af bij de nummer vijf van de Bundesliga. Bij Barcelona had het 20-jarige talent onder Ernesto Valverde geen garantie op speelminuten.

De verdediger wordt tot het einde van het seizoen door Schalke 04 gehuurd. De Duitse club betaalt onder meer het salaris en een huursom van 1.5 miljoen euro. Daarnaast heeft Schalke een optie tot koop voor 25 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen. Mocht de club uit de Bundesliga die clausule activeren, dan kan Barcelona Todibo voor 50 miljoen euro plus nog eens 10 miljoen euro aan variabelen terugkomen.

FC Barcelona nam Todibo een jaar geleden voor 1 miljoen euro over van Toulouse. Maar Todibo kreeg onder Ernesto Valverde zelden een kans om zijn talent te laten zien, tot ongenoegen van de fans. Zij zien veel in de Frans verdediger. Met het vertrek van Todibo heeft Barcelona alleen Pique, Lenglet en Umtiti over als centrale verdedigers. De verwachting is dat Barcelona B-talent Araujo de plek van Todibo gaat innemen.

https://twitter.com/s04/status/1217523318359842823
Eerste training Quique Setién bij FC Barcelona

Video | Eerste training van Quique Setién bij FC Barcelona

‘Barcelona gaat in februari werk maken van Japanse tiener’