in

Barcelona zorgt niet voor nieuwe stunt in Champions League

FC Barcelona is er woensdag niet in geslaagd om opnieuw voor een grote stunt te zorgen in de Champions League. De Catalanen moesten in Camp Nou een 3-0 achterstand zien weg te werken, maar door de muur van het ultra defensieve Juventus kwam de ploeg van Luis Enrique niet. Barcelona kreeg de nodige kansen, maar het bleef bij 0-0.

FC Barcelona wist dat het een loodzware opgave zou worden om Juventus te verslaan. Luis Enrique koos ervoor om met zijn oude 4-3-3 opstelling te starten. Maar Barcelona stuitte al snel op de muur van Juventus. De bezoekers kozen ervoor om counteren en waar nodig te verdedigen met negen man achter de bal. Barcelona kreeg in de eerste helft via Neymar en Messi een aantal mogelijkheden, maar meer dan speldenprikken waren het niet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Barcelona zocht naar een gat in de defensie van Juventus en de Italianen waren vooral bezig met het wegwerken van de bal. Messi werd in de tweede helft het gevaarlijkst via een schot net buiten de zestien meter. Ook Sergi Roberto, Mascherano en Neymar kregen een kans, maar ook zij kregen de bal niet tussen de palen. Spannend werd het nooit in Camp Nou, waardoor Juventus zich eenvoudig plaatst voor de halve finale van de Champions League. Voor Barcelona rest alleen de Copa del Rey en de Liga nog.

Haha! Alves mist aftrap #BarJuv door bezoekje Barça-bank

Chiellini en Bonucci vechten om shirt Lionel Messi