in

Barcelona zonder Semedo naar Anoeta

FC Barcelona  is nog altijd ongeslagen in de Liga. Bovendien wonnen de Catalanen de laatste vier duels op rij.  Daarbij komt ook nog eens dat Real Madrid zaterdag opnieuw verloor. In Bernabeu was Villarreal met 1-0 te sterk. Voor Barcelona een mogelijkheid om de voorsprong op de Madrilenen te vergroten naar 19 punten. Er is voor Barcelona echter één horde. De ploeg van Ernesto Valverde gaat op bezoek in Anoeta.

Real Sociedad is de angstgegner van FC Barcelona. De Basken zijn in de laatste zeven duels in Anoeta tegen FC Barcelona ongeslagen. Sociedad won vijf keer en speelde twee keer gelijk. Bovendien wist Luis Suarez nog nooit te scoren in Anoeta. Het wordt voor de Catalanen zondagavond (20.45 uur) dus een lastige   opgave tegen Real Sociedad.

Ernesto Valverde kan tijdens dat duel niet beschikken over Nelson Semedo. De Portugees haakte zondagochtend met een keelontsteking af. Aleix Vidal is zijn vervanger. Verder zijn Rafinha en Deulofeu buiten de selectie gelaten en zijn Umtiti, Coutinho en Alcacer nog niet volledig fit. Nieuwkomer Mina werkte zaterdag pas zijn eerste training af bij Barcelona.

Achter de schermen bij de presentatie van Yerry Mina

Barcelona B in eigen Mini Estadi onderuit tegen Valladolid