in ,

Update: Barcelona ontkent contacten Valverde 

FC Barcelona lijkt op korte termijn de nieuwe coach voor komend seizoen bekend te willen maken. De Catalanen zouden deze week al met Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur gesproken hebben, maar TV3 weet vrijdag te melden dat de club inmiddels met Ernesto Valverde in gesprek is. 

Volgens de Catalaanse tv-zender heeft technisch secretaris Robert Fernandez in de afgelopen uren contact gezocht met Valverde, de huidige coach van Athletic Bilbao. De club heeft laten weten Valverde te zien als de ideale vervanger voor Luis Enrique.

De club zocht dinsdag al via de officiële weg contact met de voorzitter van Athletic Bilbao om te vragen of zij contact mochten zoeken met Valverde. Volgens TV3 stemde Athletic daarmee in. Barcelona moet nog wel wachten op antwoord van Valverde.

Na deze eerste contacten lijkt het erop dat Barcelona op korte termijn de nieuwe coach voor volgend seizoen bekend wil maken. Valverde lijkt voorlopig daarmee kandidaat nummer één. Echter blijft Juan Carlos Unzué ook een optie. Hij wordt ondersteund door een aantal spelers in de selectie.

Update 24-3-2017, 22.15 uur:

FC Barcelona heeft ontkent dat zij contact hebben gezocht met Athletic Bilbao om in gesprek te gaan met Ernesto Valverde. Dat laat de club in een verklaring via officiële kanalen weten. Of dat betekent dat Valverde helemaal niet in beeld is bij Barcelona is niet bekend gemaakt. 

Suárez: ‘Enorme bewondering voor Cruijff’

LIVE | Herdenkingsbijeenkomst Johan Cruijff