in

‘Barcelona zoekt naar nieuwe rechtsback; wensenlijstje bevat vijf namen’

De transfermarkt is nog twee weken open en dus hebben clubs nog even de tijd om nieuwe spelers te halen. Barcelona heeft al een aantal versterkingen binnen, maar de club zoekt naar verluidt nog naar een rechtsback. Er zijn meerdere spelers in beeld.

Journalist Gerard Romero weet welke vijf namen op het wensenlijstje van de club staan. Het gaat om Diogo Dalot, Aaron Wan-Bissaka (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Juan Foyth (Villarreal) en Thomas Meunier (Borussia Dortmund). De twee laatstgenoemden staan het hoogst op het lijstje. Voor Juan Foyth zou Villarreal een vraagprijs hanteren van zo’n 25 miljoen euro. En voor Thomas Meunier zou Borussia Dortmund een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen euro willen hebben.

FC Barcelona leek met Cesar Azpilicueta de gewenste rechtsback/centrale verdediger al binnen te hebben. Club en speler hadden een akkoord, maar op het laatste moment besloot de Spanjaard om voor een langer verblijf bij Chelsea te kiezen. Met Sergiño Dest heeft Barcelona een rechtsback in huis, maar trainer Xavi ziet het niet zo zitten in de Amerikaanse international.

https://twitter.com/gerardromero/status/1558934349810208771

Xavi na puntverlies: ”Zeker niet onze beste wedstrijd”

Overtuigende zege Barcelona in Baskenland bij Real Sociedad