in

Barcelona zet Mamelodi Sundown eenvoudig opzij

FC Barcelona heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen  Mamelodi Sundowns eenvoudig weten te winnen. De Catalanen wonnen woensdagavond in het FNB Stadion in Johannesburg met 3-1. Lionel Messi deed slechts een kwartier mee, Cillessen alleen de tweede helft.

FC Barcelona deed het tegen de kampioen van Zuid-Afrika  woensdagavond rustig aan. De Catalanen spaarden zich voor het laatste duel in de Liga.  Het duel had slechts enkele hoogtepunten, die ook direct voor de doelpunten zorgden. Ousmane Dembélé kon vanaf rand strafschopgebied eenvoudig 1-0 binnen schieten. De ploeg van Ernesto Valverde kwam vervolgens via Luis Suarez al snel op 2-0. De Uruguayaan werd simpel voor het doel gezet door Denis en de spits werkte eenvoudig af.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/996789523320209410

In de tweede helft begon Valverde met een volledig andere selectie en speelden onder andere Pique, Alba en Jasper Cillessen. De Nederlander moest een aantal keer in actie komen en zag Sundown zelfs één keer scoren. Een moment van onoplettendheid in de defensie zorgde direct voor de 1-3. Kort daarvoor profiteerde André Gomes van een enorme fout in de verdediging bij de Zuid-Afrikanen.

Daarmee wint Barcelona eenvoudig het oefenduel in Johannesburg en bereidt het zich voor op de laatste wedstrijd van het seizoen en van Andrés Iniesta.

LIVE | Mamelodi Sundowns – FC Barcelona

Samenvatting | Mamelodi Sundowns – FC Barcelona 1-3