Barcelona wint van Villarreal, maar ziet Messi uitvallen

Lionel Messi, Arthur Melo, Sergio Busquets

FC Barcelona heeft weer eens gewonnen. De ploeg, die onder druk staat na de nederlaag bij Granada, won dinsdag met 2-1 van Villarreal. Met de overwinning maakt Barcelona niet opnieuw een misstap en sluit het weer aan bij de top van de Liga.

Bij FC Barcelona startte Lionel Messi voor het eerst dit seizoen in de basis. De Argentijn was na 6 minuten spelen al belangrijk voor zijn ploeg, want Messi’s hoekschop resulteerde in de 1-0 voor Barcelona. Antoine Griezmann kopte bij de eerste paal knap raak. Ook na de voorsprong bleef de ploeg van Ernesto Valverde het spel maken en dat bezorgde Barcelona tien minuten later de 2-0. Arthur werkte een afstandsschot tegen de touwen.

Een ruime marge voor de Catalanen, maar het spel werd na de 2-0 voorsprong een stuk minder. Daardoor kwamen de bezoekers vaker voor het doel van Barcelona en Santi Cazorla zorgde voor rust met een zwabber bal, waarbij Ter Stegen fout zat, voor de 2-1.

Na de pauze keerde Lionel Messi niet terug op het veld. De beste speler ter wereld werd voor de pauze behandeld aan zijn lies en dat zou wel eens de oorzaak van zijn wissel geweest kunnen zijn. Maar ook met Ousmane Dembélé wist Barcelona in de tweede helft niet te overtuigen. De Fransman maakte zijn eerste minuten van het seizoen, maar de aanvaller overtuigde niet. Frenkie de Jong moest in het laatste half uur in de ploeg komen om het balbezit veilig te stellen, maar daar slaagde de formatie van Valverde niet in. Villarreal drong aan, maar wist uiteindelijk geen grote kansen te creëren.

Barcelona komt door de overwinning op Villarreal op de vierde plaats in de Liga. Maar de concurrentie komt later deze week nog in actie. Zaterdagmiddag gaat Barcelona op bezoek bij Getafe.